Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından “Antalya’dan Dünya’ya” mottosuyla bu yıl 3’üncüsü düzenlenen ve ziyaretçi akınına uğrayan Foodfest Antalya Milletlerarası Gastronomi Şenliği, sona erdi. Şenlik damaklarda unutulmaz tatlar, hafızalarda keyifli anlar bıraktı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından “Antalya’dan Dünya’ya” mottosuyla bu yıl 3’üncüsü düzenlenen ve ziyaretçi akınına uğrayan Foodfest Antalya Memleketler arası Gastronomi Şenliği, sona erdi. Şenlik damaklarda unutulmaz tatlar, hafızalarda keyifli anlar bıraktı.
Yerel eserlere sahip çıkmak, Antalya mutfağını ve bölgenin coğrafik işaretli eserlerini öne çıkararak onları geleceğe miras bırakmak gayesiyle Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen Memleketler arası Food Fest Antalya Gastronomi Şenliği bu yıl da ağır ilgi gördü.
ANTALYALILAR LEZZET CİNSİNE ÇIKTI
Karaalioğlu Parkı’ndaki fuar alanında 3 gün boyunca Dünyaca ünlü şeflerin de iştirakiyle düzenlenen şenlik stantlar, eser tanıtımları, atölyeler, paneller, söyleşiler, müsabakalar ile konserler, yerli ve yabancı pek çok kişi tarafından takip edildi. Antalya’nın lokal tarım eserleri ile lezzetlerinin yer aldığı stantlar ağır ilgi gördü. Şenliğin ziyaretçileri, Antalya’nın lokal mahsullerini tanırken güçlü gastronomisinin tadına baktı, eşsiz lezzetlerini keşfetti.
GASTRONOMİNİN KALBİ ANTALYA’DA ATTI
“Antalya’dan Dünya’ya” mottosuyla düzenlenen şenlik, Türkiye ve dünyadan birbirinden ünlü Michelin yıldızlı şefleri, gurmeleri, gastronomi ve turizm müelliflerini, kesimin farklı alanlarındaki profesyonelleri ve lezzet tutkunlarını Antalya’da buluşturdu. Şenliğin üçüncü ve son gününde gastronomiye yönelik düzenlenen panel ve söyleşilerde. Geleceğin Mutfağında Mahallî Eserlerin Ehemmiyeti, Sokak Yemekleri ile Gastronomi Eğitiminde Yenilikçi Yaklaşımlar, Antalya’nın Gurme Haritası, Geleceğin Mutfağında Yanlışsız Besin Uygulamaları, Antalya’nın Dijital Geleceği, Sokak Lezzetleri ile Gastronomik Yenilik, Lokal Lezzetleri ve Kültürü Ön Plana Çıkarma Teşebbüsleri, Yörük Mutfağı, Antalya’nın Coğrafik İşaretli Eserleri, Mahallî Tarımın Geleceği ve Tarladan Sofraya Tarım Konseptinin Sürdürülebilirliği hususları ele alındı.
ŞEF ARDA TÜRKMEN BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Festivalin son gününde ünlü şef Arda Türkmen de Antalyalı lezzet tutkunlarıyla buluştu. “Piyazdan ve Kabaktan Öte Tahin” isimli söyleşi ve yemek etkinliğinde ünlü şefin “Tahin soslu roka salatası” sunumu büyük beğeni topladı. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Food Fest etkinliğinde bulunmaktan ötürü keyifli olduğunu tabir eden Arda Şef, “Festivalin üçüncü yılında da sizlerle olmaktan memnunum. Antalya’da olmak her vakit çok hoştur. Şenlik bu yıl da çok başarılı, iştirak tekrar çok yüksek” diye konuştu. Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer de aktiflik sonunda Arda Türkmen’e plaket taktim etti. Sunumu not aldığını ve en kısa müddette konutta deneyeceğini söyleyen Cansel Tuncer, “Arda Türkmensiz bir Food Fest düşünemiyoruz. Tekrar çok hoş bir sunuma imza attı. Katıldığı için çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Tuncer’in “evde yemekleri kim yapıyor” sorusu üzerine ünlü şef meskende yemekleri kendisinin yaptığını söyledi.
ÜNİVERSİTELİ ŞEF ADAYLARI YARIŞTI
Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali’nin en heyecanlı anlarından biri de müsabaka çadırında düzenlenen Üniversitelerin Gastronomi Kısmında eğitim alan öğrencilerin katıldığı yemek müsabakası oldu. Altı üniversitenin katıldığı müsabakada şef adayı öğrenciler heyet önünde hünerlerini sergiledi. Yarış sonunda birinciliği Akdeniz Üniversitesi kazanırken; ikinci Özyeğin Üniversitesi üçüncü ise Bahçeşehir Üniversitesi oldu. Yarış sonunda kazanlara mükafatları taktim edildi.
ÜNLÜ ŞEFLER SAHNEDE HÜNERLERİNİ GÖSTERDİ
Foodfest’in son gününde Eyüp Kemal Sevinç, Uğur Volkan Uysal, Rafet İnce, Özge Şahin, Mehmet Özer ve Serhat Doğramacı üzere ünlü isimler düzenlenen workshoplarla Antalyalılara yemek yapmanın inceliklerini gösterdi. Ünlü şeflerin gösterileri konuklar tarafından ilgiyle izlendi ve büyük beğeni topladı.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı