CarrefourSA’dan Mavi Ekonomi ile Sürdürülebilir Deniz Ürünleri Atağı

Sabancı Holding ve Carrefour Küme iştiraki CarrefourSA, Türkiye’nin birinci ve tek entegre midye tesisiyle su eserleri ve balık kategorisindeki liderliğini bir adım ileri taşıyor. “Doğrusu CarrefourSA’da” telaffuzuyla muteber ve kaliteli midyeyi tüketicilerle buluşturan CarrefourSA, sürdürülebilirlik odağında etrafa hassas bir ticaret modeli oluşturmayı hedefliyor.

CarrefourSA’dan Mavi Ekonomi ile Sürdürülebilir Deniz Ürünleri Atağı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 16.09.2024
2
A+
A-

Sabancı Holding ve Carrefour Küme iştiraki CarrefourSA, Türkiye perakende dalının öncü markası olmaya devam ediyor. 64 vilayette bulunan 1.200’e yakın mağazası ile bayileri dahil olmak üzere 15.000 çalışan sayısına ulaşan şirket, müşterilerine gerçek eseri, yanlışsız üreticiden hakikat fiyatla sunuyor. Su eserleri ve balık kategorisindeki liderliğini “Mavi Ekonomi” vizyonuyla bir adım öteye taşıyan CarrefourSA, “Doğrusu” telaffuzuyla Türkiye’nin birinci ve tek entegre midye tesisinde eşsiz bir üretime imza atıyor. Yerli üretim ve en yeni teknolojiye sahip ekipmanlarıyla gerçekleştirdiği tesis yatırımı sayesinde sağlam ve kaliteli midye dolmayı müşterileriyle buluşturan CarrefourSA; deniz eserleri tüketimini artırmayı ve sürdürülebilir deniz kaynakları kullanımı ile etrafa hassas bir ticaret modeli oluşturmayı hedefliyor. 

“Doğrusu CarrefourSA’da” ile Tazeliği Merkeze Aldık

CarrefourSA olarak tüm iş yapış biçimini “Doğrusu” söylemi altında topladıklarını söyleyen CarrefourSA Genel Müdür Yardımcısı ve İcra Kurulu Üyesi Murat Dinçer, “Türkiye’nin en büyük balık perakendecisi olarak, döneminde 80 çeşit balığı raflarımıza taşıyoruz. Balığın, ciromuzdaki hissesi her geçen gün artıyor. Geçtiğimiz yılı 12 bin tonla kapattık, 2024 yıl sonu amacımız ise 19 bin ton. Su eserleri kategorisinde eser çeşitliliğimizi genişletmeyi ve bu alandaki liderliğimizi sürdürmeyi hedefliyoruz. Tazeliği merkeze aldığımız su eserleri kategorimizi, midye dolma eserimizle taçlandırıyoruz. Türk mutfağının sevilen bu lezzetini, Balıkesir Erdek’e bağlı Ocak Köyü’nde yer alan Türkiye’nin birinci ve tek entegre midye tesisinde üreterek hem lokal üretime katkı sağlıyor hem de su kaynaklarının sürdürülebilirliğini destekliyoruz“  dedi. 

 

“Türkiye’nin Deniz Eserleri Tüketimini Yükseltmeyi Amaçlıyoruz” 

“Türkiye’de su eserleri tüketimi Avrupa’nın epeyce gerisinde. TÜİK datalarına nazaran, Türkiye’de kişi başı su eserleri tüketimi yıllık 6,8 kg iken, Avrupa’da bu sayı 22 kg’a kadar çıkıyor.” diyen Dinçer şöyle devam etti: “Türkiye’nin en büyük balık alım satım perakendecisi CarrefourSA olarak, kaliteli gıdayı, güvenilir bir halde ve hakikat fiyatlandırmayla müşterimizle buluştururken, Türkiye’nin deniz eserleri tüketimini de bu amaç doğrultusunda artırmayı amaçlıyoruz. Mavi Ekonomi’yi organize besin perakende bölümünde savunan öncü şirketiz. Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde, su eserleri tüketimini artırmak için çalışıyoruz. Natürel bu üretimi yaparken su altı ekosisteminin devamlılığını da önemsiyoruz.  Türkiye’nin birinci ve tek entegre midye tesisinde hayata geçirdiğimiz midye dolma üretimi kapsamında kullandığımız teknoloji ile deniz paklığına değerli ölçüde katkı sağlıyoruz” 

Günlük 1000 Kg Üretim Kapasitesi

Midye dolmanın, Türk halkının severek tükettiği ve son devirlerde yurt dışından da büyük ilgi gören, katma pahası yüksek bir lezzet olduğunu vurgulayan Dinçer, “Amacımız, müşterilerimize uygun fiyatlı, pak, sağlam ve kaliteli midye dolmayı sunmak. Bu kapsamda, Balıkesir Erdek’teki tesisimizde günlük 1000 kg üretim kapasitesine ulaşarak, midye dolma eserini mağazalarımızda satışa sunuyoruz. Elbette vizyonumuz bunun ötesinde; Türk lezzetini katma bedelli hale getirerek, kendi mahallî gücümüzle dünya pazarlarına taşımayı hedefliyoruz. Bölgede sağladığımız istihdamla, bilhassa bayanların iş gücüne iştirakini destekliyoruz. Şu anda tamamı Erdek bölgesinden olmak üzere yaklaşık 30 bayan çalışana istihdam sağlayarak hem meslek sahibi olmalarını sağlıyor hem de işgücüne kazandırıyoruz” diyerek kelamlarını şöyle sürdürdü:

“Üretimde kullandığımız teknelerimiz dahil olmak üzere makine ve ekipmanların tamamı lokal üretim. Midyenin açık denizde toplanmasından itibaren, temizleme, yıkama ve arındırma, pişirme etaplarına kadar her adımda yatırım gücümüzü kullanıyoruz. Üretim süreçlerimizde besin güvenliği ve eser kalitesini en yüksek standartlarda tutuyor, sıhhat ve hijyen mevzuatlarının gerektirdiği şartlarda üretiyor, tüm basamakları titizlikle denetim ediyoruz. Hijyen ve besin güvenliği eğitimleriyle donatılmış çalışanlarımız sayesinde, müşterilerimize her vakit inançla tüketebilecekleri eserler sunuyoruz. Yanlışsız eseri gerçek üreticiden alarak oluşturduğumuz ekosistemimizi her geçen gün biraz daha genişletirken, bu sayede 365 gün ulaşılabilir eserlerle hizmet veriyoruz. Öte yandan tüm farkındalık çalışmalarımızın yanı sıra sürdürülebilir balıkçılık uygulamalarını da destekliyoruz. Her vakit olduğu üzere dalın bir oyuncusu olarak paha ekosistemi etrafında paydaşlarımız ve bölümümüzün öbür oyuncularıyla birlikte üstümüze düşeni yapmaya hazırız.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

web tasarım dacia yedek parçaları lattice towers endüstriyel otomasyon karadeniz turu kaşe kaban su jeti iç mimar reflü tedavisi utts süt sağma makinesi engelli bakım evi fluence yedek parça plastik üreticisi Trafo e imza başvuru citizen saat Fiat yedek parça cinder block